Kuvista iPadilla

PIIRRÄ JA MAALAA

Sketchbook.pro on huippusovellus, koska siinä voi esimerkiksi yhdistää valokuvaa ja omaa piirrosta.

Adobe Ideas on kelpo piirustusohjelma, maalari valitsee taasen ArtRagen tai Brushes-ohjelman. SumoPaintilläkin on kannattajansa. Inkpad on hyvä vektoriohjelma.


VALOKUVA JA TAITTO

Valokuviin käypi perussäätöön ilmainen Snapseed: https://itunes.apple.com/fi/app/snapseed/id439438619?l=fi&mt=8

Efektit hoitaa esim. PixlrExpres+ ja PhotoStudioHD
Photos/Kuvat/
Snapseed on kunkku!iPadista valmiina löytyvällä sovelluksella sujuu kuvien rajaus, pyöritys, parannus ja punasilmäisyyden poisto. Uudessa käyttöjärjestelmä on lukuisia säätötoimintoja. Tällä ohjelmalla pystyy siis tekemään kaikki peruskuvankäsittelyn toimet.

Valmiit kuvat tallentuvat iPadin omaan kuvakirjastoon. Jos käytössä on kuvavirta, kuvat tallentuvat automaattisesti myös iCloudiin. Kuvia voi jakaa iPadin kuvakirjastosta suoraan sähköpostiin, iMessageen jaTwitteriin. Useimmista appsi-sovelluksista kuvia voi jakaa suoraan myös Flickriin, Facebookiin, Picasaan, Dropboxiin ja moniin muihin sosiaalisen median palveluihin.

Suositun Snapseed-kuvankäsittelysovelluksen yksinkertaisen käyttöliittymän takana piilee runsain määrin työkaluja, joilla kuviin voi lisätä esimerkiksi erilaisia filttereitä.

Lisäksi löytyy PS Express (Adobe Photoshop) ja Adobe Photoshop Touch. Ne ovat ominaisuuksiltaan monipuolisia ja helppokäyttöisiä kuvankäsittelyohjelmia iPadille. PS Express on ilmainen sovellus.


KuvankäsittelyPS Express - appi valokuvien käsittelyä varten.

Pixlr-o-matic - hauska, yksinkertainen appsi nopeaan kuvankäsittelyyn (valitse valmiista efekteistä).

Skitch - lisää mm. nuolia, kuvioita ja tekstiä valokuvan päälle.

Snapseed - appi valokuvien käsittelyä varten.


ELOKUVA: 
iMovie ja Studio8


ANIMAATIO: 
Timelapse ja animaatio onnistuu iMotion HDllä: https://itunes.apple.com/fi/app/imotion-hd/id421365625?l=fi&mt=8


iPadille löytyy lisäksi animaatioon erinomainen iStopmotion for iPad joka on siis stopmotion ja timelapse animaatioiden tekoon oiva ohjelma. Onnistuu myös ääniraidan lisäys. iStopmotioniin (Kuin myös iMotion HD:n) voi ladata kaukosäädin appsin (iStopmotion remote) jolla voi säätää kuvaavaa iPadiä. Tällöin ei iPadi pääse liikkumaan kun kuvaa stopmotionanimaatioita.


3-D: Appstoresta löytyy 123d autodeskin ilmainen 3D-sarja, jolla voi suunnitella 3D-hahmoja ja esineitä. Suunnitelmia voi lähettää on 3D-tulostimelle.

TAIDEHISTORIA JA TIETO

Esim. artDatabase ja ArtAuthority, joilla voi esittää teoksia eri aikakausilta, ismeistä ja taiteilijoilta.
Artcircles on kanssa mielenkiintoinen ohjelma taiteen katselemiseen ja tutkimiseen. Monista taitelijoista kuten Van Goghista on oma iso ohjelmansa kuten Van Gogh's Dream. Tidying up Art on hauska pikku ohjelma jolla pääsee sommittelemaan vaikka Kleetä uuudestaan. Tosi vanhoja elokuvia pääsee katsomaan Film Study appsilla. Designin tutustumaan Mainosmuse-appsilla sekä Design Museum-appsilla. Väriopista ja väreistä löytyy kanssa appseja kuten Color Uncovered ja pelti nimeltä Blendamaze ja Blendoku.


SARJAKUVA

Stripdesign on hyvä sarjakuva ohjelma, sinne voi tuoda kuvia monesta paikasta tai piirtää ja kuvia voi käsitellä yms. Toisena vaihtoehtona ComicBook.
Foldify on hauska ohjelma pienemmille, jossa tehdään kolmiulotteisia juttuja paperille, tulostetaan printterillä, taitellaan ja kootaan.

Ei kommentteja: